Jelenlegi hely

Temerini Tini Fesztivál

/ Gáspár-Barra Johanna /
gaspar.barra.johanna képe
A temerini Szirmai Károly Művelődési Egyesület 32. alkalommal szervezte meg a Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőt.
BarapartyDíjkiosztóÉrkezik a közönségKezdődik a műsor

A temerini sportcsarnok december 2-án  izgatott fiatalokkal volt tele. Már délben felcsendültek a versenyzők dalai, akik az esti élő show elött kipróbálhatták a színpadot. 

             A temerini Szirmai Károly Művelődési Egyesület 32. alkalommal szervezte meg a Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőt Varga Flórián elnök vezetésével. A versenyre egész Vajdaságból érkeztek énekesek, akikkel a szeptemberi előválogató óta folyamatosan szakemberek készültek és próbáltak a megmérettetésre.

            Az idei vetélkedő döntőjére 17 ügyes versenyző jutott tovább. A tini korosztályban 11 versenyző állt színpadra, míg az ifjúsági korosztályban további 6. Egyetlen kritériuma van a versenynek, ami nem más, mint a magyar dalválasztás. Az énekesek élő zenekari kísérettel adhatták elő műsorszámaikat a Fesztiválzenekarnak köszönhetően. 

            A fellépőket egy szakmai zsűri bírálta el, és értékelte. A zsűri dr. Vitkay Kucsera Ágóta egyetemi tanár és operaénekes, Erős Ervin zeneszerző, zenész és Szerda Árpád zenész, előadóból állt.

            A dobogós helyeket a tini kategóriában Halápi Réka Katrina (3), Erős Lilla (2) és Szanka Emma (1) kapták, az ifjúsági kategóriában pedig Fenyvesi Petronellának (3), Fábián Bálintnak (2) és Erős Henriettának (1) ítélték. Ezeken kívül Kovács Kira és Mezei Áron különdíjban részesült. Amig a zsűri meghozta döntését, a Baraparty együttes szórakoztatta a lelkes közönséget.

            Az versenyt a tavalyi nyertesek éneklése nyitotta meg, és az idei győztes produkciók zárták, ugyanis a két első díjazott ismét megörvendeztethette a közönséget csodálatos énekhangjával. Szanka Emma előadásában felcsendült a Ki szívét osztja szét című dal, melyet Erős Henrietta produkciója követett, aki a Pillangó című dallal nyerte el a fődíjat.