Jelenlegi hely

Tisztelet a hősöknek!

Aradi megemlékezés a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban.

/ Komáromi Kristóf István /
komaromi.kristof.istvan képe
A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepi megemlékezést tartott az október 6-i történelmi eseményünk kapcsán, leróva tiszteletüket, emléket állítva hazánkért vérüket és életüket áldozó hőseinknek.

Az aradi tizenhárom vértanú előtt tisztelgő ünnepi megemlékezésre egy magyarországi gimnázium is érkezett vendégszereplőként, Miskolcról. A diákok versekkel és énekekkel összefűzött rövid műsorukkal járultak hozzá az ünnepséghez, melynek további részét a Bethlen Gábor Kollégium tanulóiból toborzott tizenöt fős fiú társulat előadása egészített ki.

                                       

 A koreográfiát mely az események bemutatására volt hívatott, Kádár Kata magyarlapádi ösztöndíjas társammal karöltve készítettük el a fiataloknak. A rövid interaktív előadásban, egyaránt megelevenedett a tizenhármak nagysága, utolsó szavaik és keserves haláluk, mellyel méltán állítottak dicső útmutatást jelenkorunknak. Zenével, kivetítéssel, énekkel tarkított mozdulatszínházuk meghitt hangulatot idézett elő a kollégium dísztermében, ahol az egész gimnázium együtt emlékezett.  Az előadást a himnusz zárta, melyet egy emberként énekelt a Bethlen diáksága. A hangulat mámorát megkoronázva, a terem kiürülte után a fiúk öltözőjéből felcsendült a székely himnusz.

https://www.youtube.com/watch?v=InzX4u4ScVk