Jelenlegi hely

Túr-ázás az Öreg-Túron

Kárpátaljai cserkészek nyárvégi vizes hétvégéje

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe
2018 augusztusának utolsó hétvégéjét vízen töltötték Kárpátalja leglelkesebb cserkészei. A tizenkét szerencsés meseszép környezetben szelhette a vizet az Öreg-Túr talán legszebb, Sonkád, Kölcse és Túristvándi közti szakaszán. A jeles eseményen én is ott lehettem.
Csoportkép indulás előttCsorgás a TúronKözös ebédA vadregényes Túr

Szombat reggel a tiszabecsi kempingből busz vitte a csapatot a sonkádi kisbukóhoz. Itt a többi kempingezővel együtt oktatáson vettünk részt az evező használatáról és a vízi szabályokról, majd csónakokba szálltunk. A cserkészek közt szinte mindenki tapasztalt vízitúrázó volt, így elég hamar az élbolyba kerültünk.

Amikor nem eveztünk, elmentünk fürdeni a Tiszára, esténként pedig a vidám szórakozás kapta a főszerepet: asszociációs és ügyességi játékokkal gyorsan elszállt az idő.

Mindkét nap varázslatos természeti környezetben eveztünk: belógó ágak, vízbe dőlt fatörzsek közt manővereztünk hajóinkkal, amely komoly összhangot követelt meg a csónakokban ülőktől. Számos izgalmas pillanat volt, mint pl. amikor egy hajó előzni akart, s a benne ülők felfokozott izgalma az előzési művelet közben a partszéli sásba vitte őket. Az időjárás is gondoskodott róla, hogy ne unatkozzunk: két nagy zápor kapott el, de mindkettőt szerencsésen megúsztunk.

A túrát a Magyar Cserkészszövetség "1.12.1-17-2017-00009 Lépj át a határaidon" projektje támogatta.

Fotók: Lengyel Zoltán, Román Attila, Techet Gábor