Jelenlegi hely

Új tagokkal bővült a HUM Magyar Polgárok Egyesülete

Évről évre új, magyar múlttal rendelkező személyek kerülnek elő Szarajevóban

/ Fülöp Dóra /
fulop.dora képe
Ahogyan a tavalyi évben, idén is nyilvánosan, ez alkalommal azonban szűkebb körben hirdette meg új, kezdő nyelvtanfolyamát a HUM Magyar Polgárok Egyesülete. Az új érdeklődők - akik közül többen az egyesület tagjai lettek - az előző évben is okoztak meglepetéseket, amikor az anyaországhoz való kötődésükről kiderült, hogy több szarajevói taggal teljesen azonos utat jártak az elmúlt évtizedekben.

Nem volt ez másképpen az idén ötödik alkalommal induló magyar nyelvtanfolyam első találkozóján  sem, amikor az új érdeklődők színes múltjára, vajdasági kötődésére, valamint Magyarországgal való szoros kapcsolatára derült fény. Nagy örömmel tölti el a helyi szervezetet, hogy az új tagok - bár nyelvi hiányosságaik bőven vannak - tájékozottak mind a magyar kultúra, mind pedig a történelem területén, valamint számos budapesti látogatáson is túl vannak. 

/Muratovic Irma elnök üdvözli az új tagokat/

Az új csatlakozókkal - bemutatkozásuk után  - kibővülve megkezdődtek az idei magyar nyelvtanfolyamok, melyek ezúttal heti két alkalommal, kezdő és haladó szinten lesznek látogathatók Szarajevóban, a HUM Magyar Polgárok Egyesületének tárgyalójában.

Az idei évben a nyelvtani- és szókincsfejlesztési feladatok mellett új elemként kerül bevezetésre a "Társalkodó" óra, melynek célja, hogy a tanulók a gyakorlatban is kamatoztatni tudják mindazt, amit az elméleti órákon korábban elsajátítottak.