Jelenlegi hely

Ünnepi műsor Temerinben

/ Gáspár-Barra Johanna /
gaspar.barra.johanna képe
Temerinben is megünnepeltük a márciusi nemzeti ünnepet, ahol a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szakkörcsoportjai együtt, és külön-külön is felléptek.
Ünnepi műsorÜnnepi műsorÜnnepi műsorÜnnepi műsor

Az ünnepélyre 2024. március 16-án, este 19 órától került sor, amit egy hosszas, és komoly felkészülés előzött meg minden csoport részéről. Az esemény a Himnusszal indult, majd a műsort Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő nyitotta meg ünnepi beszédével. 

A beszédet szavalatok követték, amelyek mind a forradalmi hangulatot idézték fel. A Jáccunk trupp tagjai a Nemzeti dalt adták elő egyedi feldolgozásban. 

Az éneklésből se maradt hiány, mert a férfi Dalárda kórus, és tamburazenekar is felléptek, valamint a citerával kísért Kéknefelejcs asszonykórus is. A Berbence zenekar egy dalcsokrot adott elő katonadalokból. A Cifra néptánccsoporttal énekeltünk a citerazenekar kíséretében Kossuth dalokat, utána pedig egy karikázót is bemutattunk. Az előadás vége felé közeledve a színpadon minden fellépő együtt énekelte a ,,Kossuth Lajos azt üzente’’ című híres nótát. Az utolsó fellépők a Temu fúvószenekar voltak, akik indulókat fújtak, így egy nagyon ünnepélyes befejezést adva a műsornak. 

A csodás ünnepélyt egy közös vacsora és kellemes együttlét zárta a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület pincéjében.