Jelenlegi hely

Végvári vitézek és tarka-barka strófák

/ Kolumbán Zsolt /
kolumban.zsolt képe
Végvári vitézek köztünk is élnek, napjainkban ők jelentik a szórvány iránytűjét, a közösségmegtartó erejét és mozgatórugóját. Két, szórványban tevékenykedő lelkész beszél a pozitív példákról, lehetőségekről, igényekről, a hogyan továbbról.
Az előadókMarosán Csaba színművészElőadóink és a közönségCsoportkép

Koppándi Zoltán a Délnyugat-Erdélyi Unitárius Szórványegyházközség lelkésze és Szegedi László kőhalmi református lelkész, a Kőhalmi Református Szórvány Diákotthon megalapítója ültek egy asztalhoz, és válaszoltak Andrási Erika, közösségfejlesztő kérdéseire. 
Tusványos 30 jegyében – ahol a közélet, a politika testközelben van.

Marosán Csaba színművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze Dsida Jenő verseiből, levelezéséből és egyéb írásaiból összeállított egyéni előadásában remekül megelevenedik a költő alakja. Olyan emberekről mesél Dsida, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ő költő lehessen. A költő szerelmi lírája sem maradhatott ki az előadás repertoárjából. Dsida Imbery Melindának címezte szerelmes költeményeit. Az előadásban elhangzott számos olyan vers, levél, amelyekben Dsida elődeiről és kortársairól vall. Többek között Reményik Sándor, Áprily Lajos, Kuncz Aladár, Molter Károly, Tamási Áron, Kemény János, Kós Károly és Tompa László hatottak rá. Az előadás célja: szélesebb közönséget megszólítani, sok ember szívébe belopni Dsida egyszerű, tiszta életszemléletét, élővé varázsolni klasszikusunkat.