Jelenlegi hely

Zarándoklat Világosra

Megemlékezés nemzeti ünnepünk alkalmából

/ Sós Nóra /
sos.nora képe
A világosi fegyverletétel az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc végét jelentette. Nemzeti ünnepünk meghatározó eseménye magyarságunknak, mely nemzeti identitásunk alapköve. Ennek megtartása és a történelmi események megismerése alkalmából Böjte Csaba által vezetett zarándokúttal emlékeztünk e jeles napról.

A forradalom kitörésének 171. évfordulóján az Arad megyei Világosra zarándokoltunk. A Szent Ferenc Alapítvány dévai, dél-erdélyi, székelyföldi gyermekotthonainak lakói is csatlakoztak a megemlékezéshez, továbbá aradi és környékbeli emberek is. Az úton katonadalok és hazafias énekek csendültek fel, de imádságunkkal a magyar nemzet és saját szabadságunkért is imádkoztunk. Világosra érve megtekinthettük a Baohus-kastélyban található múzeumot, ahol a korabeli fegyvereket is szemügyre vehettük. A kastély kertjében finom ebéddel várták a csoportot, majd a miskolci Versbarátok mutatták be előadásukat, ahol jó volt magyarnak lenni.

Összefoglaló a zarándoklatról: https://www.youtube.com/watch?v=r_MqYVhi1us

További cikk és hanganyag: http://www.aradihirek.ro/itt-hon/vilagosi-zarandoklat-bojte-csabaval-audio?fbclid=IwAR2sMa3aSJ4_iuHzd3NPhrPTLY6y4STquue28hbUKcQRdkugAV3ZupFIjEI