Jelenlegi hely

Harmadszor szólt a fülemüle Kárpátalján

/ Simoncsics Nóra /
simoncsics.s.nora képe

A Szól a fülemüle kárpátaljai népzenei és néptánc tehetségkutató verseny elődöntőjét május 12-én rendezte meg a „Genius” Jótékonysági Alapítvány a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában.

A beregszászi elődöntőben 36 produkció mérette meg magát, ez összesen 309 kárpátaljai fellépőt jelent. Köztük volt Simoncsics Pál ungvári ösztöndíjas két csoportja, a Csüllő Néptánccsoport és a "Kis Csüllő" csoport 3-5. osztályos fiataljai (akik először vettek részt ilyen megmérettetésen). A nagyok mezőföldi koreográfiát mutattak be, a kicsik pedig somogyi eszközös táncokat és ugróst. Jómagam a Beregrákosi Latorca Néptánccsoportot kísértem, akik dél-alföldi táncokkal készültek a versenyre.

A fotókat készítette: Doktor Benjámin és Simon Dániel.

Az eseményről bővebben cikkeink között olvashatnak.

 A Beregrákosi Latorca Néptánccsoport dél-alföldi táncokat mutatott beLatorca - dél-alföldi táncokLatorca - dél-alföldi táncokLatorca - dél-alföldi táncokAz ungvári Kis Csüllő somogyi eszközös táncokat hozott a versenyreKis CsüllőKis CsüllőKis csüllős fiúkKis CsüllőAz ungvári Csüllő Néptánccsoport mezőföldi táncokkal indult a versenyenCsüllő NéptánccsoportCsüllő NéptánccsoportCsüllő NéptánccsoportCsüllő NéptánccsoportCsüllő NéptánccsoportCsüllő NéptánccsoportMinden résztvevő oklevelet kapott - köztük a Beregrákosi Latorca Néptánccsoport is