Jelenlegi hely

AMAPED Mikulás Ünnepség Bécsben

/ Keller Rita /
keller.rita képe
2015. december 05-én, szombat délután több, mint 200 vendég töltötte meg a bécsi Collegium Hungaricum előadótermét és előcsarnokát az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületének Mikulás Ünnepsége alkalmából. Nagy volt az érdeklődés, melyet az is igazolt, hogy már majdnem egy héttel korábban minden jegy elkelt. Az ünnepségen a bécsi 72.számú Széchenyi István Cserkészcsapat is igen nagy létszámban volt jelen. Több, mint száz szülő hozta el gyermekét egy nagyon kellemes és vidám Mikulás műsorra, ahol minden gyermek találkozhatott magával a Mikulással is.
HOLD Színház "Mikulás Família" című műsoraAMAPED Mikulás ÜnnepségFrancesco a bohócA Mikulás kiosztja az ajándékokat

Az ünnepséget az AMAPED elnök asszonya, Mentsik Szilvia nyitotta meg, majd ezután máris színpadra lépett Francesco a bohóc, aki mókás előadásával sok mosolyt csalt a gyermekek arcára. Ezt követte a Győri Nemzeti Színház színészeiből alakult színi társulat, a HOLD Színház „Mikulás Família” című darabja. A mozgalmas és interaktív előadás több mesét is feldolgozott, mindet a téli évszak, a Mikulás és a Karácsony ünnepei köré fűzve. A műsor különlegességeként maga a krampusz vonta be a gyerekeket is a műsorba. Minden jelenethez jól kigondolt feladatok tartoztak, amelyek megoldásában mindig más-más gyerekek segíthettek, így szinte mindenki legalább egyszer a színpadra léphetett. Például a gyerekek segítettek - rénszarvasnak öltözve - szánkót húzni, szorgos kis hét törpeként ajándékokat csomagolni a Mikulásnak, meleg levegőt csinálni, hogy senki se fázzon vagy éppen Holle-anyónak kirázni a párnáit. A sok mosoly és kacagás mind azt bizonyította, hogy nagyon jól érezték magukat a gyerekek, akik között még olyan picik is voltak, akiknek ez volt az első Mikulás Ünnepségük és a Télapót is most látták először. Így kimondhatatlan öröm volt számukra a műsor végén magától a Mikulástól, egyesével, személyesen átvenni a Mikulás-csomagot. Ennek lebonyolításában a 72.számú cserkészek is segítettek.

Akik már átvették a csomagot és a Mikulással és Francescoval, a bohóccal is lefényképezkedtek, azokat a Kilyénfalvi Gábor és Piszker Ágnes és segítői által biztosított büfé finomságai várták, valamint az AMAPED kollégái által készített puncsok is az est kellemes frissítői voltak. A szendvicsek, sütemények és frissítők mellett lehetőség volt beszélgetésre, ismerkedésre is. Az előtérben – mint mindig – most is Gellér Mária árulta a szebbnél szebb Kalocsai hímzett ruhákat, karkötőket, sálakat és egyéb kiegészítőket, melyek kiváló ajándékok Karácsonyra is. 

Az ünnepség nagyon családias hangulatban zárult, a műsor után sok szülő maradt még beszélgetni, a gyerekek pedig játszottak, és új barátokat szereztek. Később mindenki hazaindult, mert még sok-sok kis csizmát kellett kifényezni estére a Mikulásnak.

Az AMAPED Karácsonyi műsorral is készül, melyre maga a KALÁKA együttes fog eljönni december 18-án, pénteken. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt erre a rendezvényre is.