Jelenlegi hely

Évzáró gyűlés a „Magyar Szó”-ban

Megünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a „Magyar Szó”

/ Fekete Tamás /
fekete.tamas képe
Megtartotta évzáró gyűlését a „Magyar Szó”, a Szerb köztársasági magyarok egyesülete. Szó esett az elmúlt időszak sikereiről és bemutatásra került az „Új Dobos” folyóirat idei száma is. A gyűlés egyben ünnepi összejövetel is volt, mivel most ünnepelte az egyesület fennállásának 15. évfordulóját.
Popović Boris gitárjátéka és a vendégekÁllófogadás az ünnepi ülés utánMárton Anita beosztott diplomata, konzulMilivojevity Irén beszámoló közben

December 6-án, csütörtökön ünnepléstől volt hangos a banja lukai Kisebbségek Terme. Ezen az estén ünnepelte az egyesület 15 éves eddigi munkásságát. A meghívott vendégek közül sokan jelen voltak. A szarajevói Magyar Nagykövetség képviseletében Márton Anita beosztott diplomata, konzul , a tiszteletbeli magyar konzul Slaven Grbić, a Nemzeti Kisebbségek Szövetségének elnöke Franjo Rover , Marić Vesna az önkormányzat képviselője, az EUFOR magyar katonáinak képviselői, valamint a szarajevói „HUM” egyesület képviselői is.

Márton Anita is üdvözölte az egybegyűlteket, és gratulált az eddigi eredményekhez és még sok sikert, valmint kitartást kívánt a további munkához.

Az ünnepség az egyesület egy fiatal tagja, Popović Boris gitárjátékával kezdődött.

Ezután Milivojevity Irén az egyesület elnök asszonya megtartotta összegző beszédét az egyesület sikereiről 2003-tól napjainkig.

Majd következett Gluvić Božidar gitárjátéka, aki szintén ifjú tagja az egyesületnek.

Tóth Bojnik László az egyesület főtitkára vette át a szót ez után. Ő az „Új Dobos” kétnyelvű folyóirat idei megjelent számáról beszélt, valamint a kiadvány eddigi történetéről. 2006 óta létezik az folyóirat e névvel, és az idei a 12. szám. A főtitkár nagy jelentőséget tulajdonít e kiadványnak, mivel összetartó ereje van, a két egyesület a „HUM” és a „Magyar Szó” közös írásaiból születik meg.

Az est további részében Fehér Árpád hegedűművész játékát élvezhették a vendégek.

Sor került az elismerések átadására is. A „Magyar Szó” köszönetben részesítette Slaven Grbić tiszteletbeli konzult az egyesület munkájának segítéséért és támogatásáért. Az egyesület pedig megkapta a Nemzeti Kisebbségek Szövetségétől a legmagasabb kitüntetést sikeres munkájáért és 15 éves fennállásáért.

Az ünnepi ülés után állófogadás várta a vendégeket. Nagyon vidám hangulatban zajlott le az évzáró ünnepség.