Jelenlegi hely

Határtalanul koncert Gömörpéterfalán

„Mi nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok”

/ Fábián Zoltán /
fabian.zoltan képe
A Felföldi Dalia Iskola szervezésében, és a Petőfi Program keretén belül kerül megrendezésre a „Mi nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok” elnevezésű esemény, melyen fellép Török Tilla (Délvidék), Vadkerti Imre (Felvidék) és Fábián Zoltán (Erdély) 2023. november 12-én a Magyar Közösségi Házban.

A koncert kiemelt célja a Kárpát-medencei magyarság erősítése, és összefogása, ezért is került a választás három olyan neves előadóra, akik az elszakított területek különböző régióiból származnak.

Török Tilla, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett előadóművészi, és mesterdiplomát népi hegedű szakon. Emellett játszik kobzon és tilinkán, de a közönség énekesnői kvalitásairól is ismerheti.

Vadkerti Imre az egyik legnépszerűbb felvidéki énekes, előadóművész, aki a Kárpát-medence számos színpadán állt már szólóban, így például a Három Királyokkal, a Zsapka-Sipos-Vadkerti trióval, és a Kormoránnal. Életében mind a zene, mind a színház jelen van. Hangi adottságai, és énekesi tehetsége révén minden műfajban otthonosan mozog, a rockzenétől az operetten át a musical világáig.

Fábián Zoltán Marosvásárhelyi származású zenész több, mint húsz éve járja a Kárpát-medencét különböző produkciókkal. 2020-tól önálló útra lépett, "Őrzöm a lángot" koncertsorozatot indítva Trianon centenáriumában, mely bejárta az egész Kárpát-medencét, sőt még azon is túljutva az eseménysorozat kinőtte magát családi napokká, és a központi rendezvényükké, melyet idén 3. alkalommal tartottak meg "Őrzöm a lángot tábor" elnevezéssel.

Kopecsni Gábor, a rendezvény szervezője az esemény kapcsán elmondta:

„A gömörpéterfali Magyar Közösségi Ház egy pici Kárpát-medence, ami egy testi-lelki-szellemi műhely a magyar emberek részére. Ezzel a koncerttel is kifejezzük azt, ami összetartozik! Trianont nem feledjük bár, de minden nehéz időből képesek voltunk felállni, és megújult erővel előre tekinteni! Így teszünk most is, ez a koncert egy lelki táplálék ahhoz, hogy élni tudjunk, megmaradni annak, aminek születtünk! ”