Jelenlegi hely

II. Bercsényi Feszt Ungváron

/ Kovács Hanna /
kovacs.hanna képe
2018. szeptember 23-án másodízben adóztunk gróf Bercsényi Miklós és felesége, Csáky Krisztina, emlékének az ungvári várban.
MegnyitóTéltemetés CsíkbanA nagygejőci Kincső néptáncegyüttes

Már aznap délelőtt palotásba öltözött hölgyek hintóztak végig Ungvár utcáin, így hirdetve a délután kezdődő fesztivált. A megnyitón színre lépett a Bercsényi Miklóst alakító Ferenczi Attila – beregszászi színművész – és párja, Csáky Krisztina, akit egy nappal korábban, a Magyarország Ungvári Főkonzulátusa fő-, és a Pro Cultura Subcarpatica civil szervezet társszervezésében megvalósuló Bercsényi bálon választott ki a nagyérdemű.

                                                                 

Az ungvári vár udvarában felállított színpadon bemutatkoztak többek között az ungvári Csüllő, a nagygejőci Kincső néptáncegyüttesek is.

                                              

https://www.youtube.com/watch?v=tKTuSv27IF0

https://www.youtube.com/watch?v=d2b7LfRPIGw

https://www.youtube.com/watch?v=n7HlXCXs0ic

Este a magyarországi Balkan Fanatic koncertezett, végül a fesztivál az ungvári Fire Life tűzzsonglőr csapatának bemutatójával zárult.

A II. Bercsényi Feszt a magyar kormány támogatásával, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának társszervezésében, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Salánki Hagyományőrző Egyesület közreműködésével jöhetett létre.