Jelenlegi hely

Jó estét, Vajdaság!

Televíziós nagyriport Versecről

/ Varga Anett /
varga.anett képe
Az RTV2 (Vajdasági Rádió és Televízió) egész Szerbiában fogható TV csatorna, amelyen különböző magyar nyelvű műsorokat adnak nap, mint nap. A Jó estét,Vajdaság – hetente jelentkező – műsor stábja látogatott el Versecre, és készített a helyi közösség múltjáról és jelenéről egy 60 perces nagyriportot, amit főműsor időben adtak le május 12-én, szombaton este.
Egyik faliszőnyeg a kézimunkás kiállításrólA kórus felvétel közbenNéptáncegyüttesNéptáncegyüttes

"A bánsági nagy rónaság a verseci hegy láncnál ér véget. A hegyek, amelyeket a fejük búbjáig szőlők borítanak, színfalként zárják el a láthatárt: Várhegy, Törökfej, Szamárhegy, Kápolnahegy, Erdőshegy, Makkfilkó…,, Így írt egykoron Herczeg Ferenc írófejedelem, a szülővárosáról Versecről. 

Erre a vidékre látogatott el Brücker István, a műsor szerkesztője és műsorvezetője, aki bejárta a környéket és igyekezett minél több embert megszólítani, így hitelesen bemutatni az itt élők mindennapjait.

Az adás széles képet ad a településről. A város múltját Fodor Tamás mutatta be, aki a városi könyvtárban dolgozik, emellett az egyesület titkáraként is tevékenykedik. Felvételt készítettek a gyerekfoglalkozásról is, illetve a Herczeg Ferenc Emlékbizottság elnöke és nyugdíjazott magyartanár, Krizbai Hajnalka beszélt az anyanyelvápolás fontosságáról. Énekelt a kórus és táncolt a néptáncegyüttes is. A kézimunkával foglalkozó asszonyok kiállítást készítettek, és beszámoltak munkáikról. Ellátogattak a helyi plébániára és a Vajdaság egyik legnagyobb és legszebb templomába is, a Szent Gellért Püspök és Vértanú Római Katolikus Templomba, ahol Erős Mihály plébános mesélt múltról és jelenről. Természetesen a híres borvidék sem maradt ki az adásból.

Nagyon szép lett a végeredmény, mindenki nagyon elégedett, és hálás a stábnak. Ezúton is köszönjük, hogy megörökítettek minket. Aki belenézne a verseciek mindennapjaiba, ide kattintva tudja visszanézni a műsort: http://media.rtv.rs/sr_ci/jo-estet-vajdasag/37379