Jelenlegi hely

Jótékonysági vásár

Szászrégenben ünnepi kirakodóvásárt rendeztek

/ Marjai Éva /
marjai.eva képe
A Diakónia Keresztyén Alapítvány képviseletében a város hagyományos adventi rendezvényén jártunk. Az árusok egy-egy ajándéktárgyat ajánlhattak fel a tombolához. Igyekeztünk kitenni magunkért: egy manósapkákkal teli dobozzal járultunk hozzá a város rászoruló családjait segítő kezdeményezéshez.
A Diakónia asztalaSzászrégen ifjú táncosaiA római katolikus gyülekezet kórusa

2017. december 10-én a szászrégeni 2-es iskola tornatermében mutathattuk be, milyen sok ajándéknak valót készítettünk a Diakónia nappali foglalkoztatójában. A fiatalok már hetek óta azon szorgoskodtak, hogy fonalból és papírból  mindenféle színes és ízléses  "árut" állíthassunk elő erre az alkalomra. A karácsonyfadíszek, adventi koszorúk és képeslapok jól illettek a többi árus asztalán illatozó sütemények és házi készítésű illatszerek közé. A vásárlók sokféle különleges portékából válogathattak: kézimunkák, méz, újrahasznosított papírból varázsolt ékszerek csalogatták az érdeklődőket.

A délután hangulatát a Gyöngyvirág táncegyüttes és a római katolikus kórus műsora tette ünnepibbé. A nap végén sorra kerülő tombola nyereményei nem csak a nyerteseknek szerzett örömöt, a befolyt összegből a nehéz körülmények között élő családok kapnak élelmiszert.

A nap végére szinte mindent eladtunk, s kezdhetjük a tanakodást, mit is készítsünk jövő ilyenkorra.