Jelenlegi hely

A Mikulás Szkopjéban járt…

/ Petrilla Gara Attila /
petrilla.gara.attila képe
…és meglátogatta a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetét is. December 5-én délelőtt érkezett a székházba, ahol a szervezet apraja-nagyja már együtt várta, s macedón, illetve magyar dalokkal köszöntötte.
A táblafilceket ezúttal nem nyelvtani szabályok felírására használtam...A köszöntőt Czinege-Panzova Annamária lektor tartottaSomogyi Gyulának minden diplomáciai tapasztalatára szüksége van, hogy bátorságot öntsön kislányába ( :A Mikulással természetesen fotózkodni kell!

A lufikkal, rajzokkal és karácsonyfával feldíszített központi teremben nemcsak a kisgyermekek és szüleik, de a nagyszülők, vagy a csupán társasági életre, beszélgetésre vágyók is megjelentek.

Többek között vendégül láttuk Bencze József nagykövet urat és Somogyi Gyula első beosztott diplomatát, illetve feleségeiket és gyermekeiket.

Az ünnepséget Czinege-Panzova Annamária macedón-magyar lektor rövid köszöntője nyitotta, majd a Teleház legfiatalabb tagjai négy dalocskával köszöntötték a Mikulást. A két magyar és két macedón ének előadásában mindannyian segédkeztünk, így csakhamar kialakult a vidám, ünnepi hangulat. Az ajándékok kiosztása és a közös fotózkodás után az öreg Szent Miklós odébbállt, mi pedig a hasonló eseményeken szokásos „bachi bai” keretei között jó hangulatban elfogyasztottuk az otthonról hozott finomságokat.