Jelenlegi hely

Szezonnyitó Banja Lukában

A szerb köztársasági magyarok évkezdése

/ Fekete Tamás /
fekete.tamas képe
A szerb köztársasági magyarok közösségében, szeptemberben felpezsdült az élet. Bosznia-Hercegovinában, a Szerb Köztársaságban, pontosabban Banja Lukában, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának megérkezésével, véget ért a nyári pihenő időszak.
Nyelvtanfolyam előttAz ösztöndíjas Fekete TamásTanulás már a kezdetekbenNyelvtanfolyam közben

Szeptember hónap a tervezésről szól az egyesület életében. Az ösztöndíjas, Fekete Tamás immár másodjára tölt 9 hónapot a banja lukai Magyar Szó Egyesület kötelékében. Így az előző évben elkezdett tervek könnyedén valósulnak meg. Mint eddig is minden évben, minden hónap első csütörtökén, gyűlést tart az egyesület. Ez év szeptember első gyűlésén, bemutatás helyett, újra üdvözölték az ösztöndíjast. Beszámolt az egyesület elnök asszonya, Milovojevity Irén az elkövetkezendő időszak terveiről, közelgő eseményeiről, olyanokról mint például a banja lukai Nemzeti Kisebbségek Tevékenységeinek Szemléje és a tanulmányi út az anyaországba.

A tervek mellett, kezdetét vette a nyelvtanfolyam is. Ugyanúgy mint előző évben, most is sok érdeklődő volt. 22 jelentkező, melyből 10 új, valamint 12 régi tanulni vágyó kezdte meg a tanfolyamot. Az órákat heti három alkalommal tartjuk meg a Kisebbségek Termében, Banja Lukában. Természetesen ezek után is jelentkezhet, aki tanulni szeretne.

A lelkes társaság örömmel fogadta az új évkezdést, és nagy lendülettel vágtak bele a magyar nyelv elsajátításának nehézségeibe.