Jelenlegi hely

Szüreti bál Pusztinán

/ Zsabokorszky Ferenc /
zsabokorszky.ferenc képe
Szeptember 16-án rendezték meg a szüreti bált Pusztinán. Az egész napos rendezvényen a Pusztinai hagyományőrzők mellett a lészpedi asszonyok is részt vettek. Az idő is kedvezett a bálozóknak, a melegben a bor is gyorsabban fogyott. A helyi zenekarhoz csatlakozva vettem részt az eseményen.
Kedvesen fogadtakfelvonulás szekérrelCsoportképA műsor

A program délelőtt 11-kor indult magyar misével. A helyi hagyományőrző csoport népviseletbe öltözve ment a Magyar háztól a templomba. Ezután szekeres felvonulás következett. Már a gyülekezés alatt elindult a muzsikálás, majd a falu utcáin végigvonulva folytatódott a mulatság. A gyerekek és asszonyok jókedvű énekére sorban nyíltak a kapuk és a falubeliek mosolyogva köszöntötték a felvonulókat.

A Magyar házhoz visszatérve a szervezők galuskával, egy csángó étellel várták a társaságot. Az ebéd után műsor következett, ahol Nyisztor Ilona vezetésével elhangoztak régi szép énekek és bemutatták táncaikat is a csoportok. A zenét tanuló gyerekek is megmutatták tudásukat furulyán, de hallhattunk tőlük néhány szép verset és mesét is.

A műsor után tombola következett, amit nagyon élvezett mindenki, hiszen éppen annyi ajándékot sorsoltak ki, amennyi tombolát eladtak a nap folyamán. A program természetesen tánccal folytatódott, amit már mindenki alig várt.  

A fotókért köszönet Hoffmann Ferencnek.