Jelenlegi hely

Tanévnyitó Istentisztelet Halmágyon

/ Farkas Emőke /
farkas.emoke képe
Tanévnyitó Istentiszteletet tartott 2019. szeptember 29-én, vasárnap, a Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség, melyen a gyülekezethez tartozó, de nem csak Halmágyon élő magyar ajkú családok vettek részt.
halmágyi gyermekek az évnyitó istentisztelet után

Az istentiszteletet Bandi Attila lelkipásztor vezette, és felesége, Bandi Márta hirdette Illés próféta története, és Zsoltáros szavai alapján Isten igéjét. Prédikációjában hangsúlyozta, mennyire fontos Isten bennünket körülvevő szeretetét észrevenni, és bízni benne, hiszen ebből lesz elegendő erőnk az előttünk álló tanévben.

Az évnyitón tiszteletét tette az RMDSZ képviseletében Varga Nándor és felesége Varga Henrietta Brassóból, hogy átadják a gyermeknek készített ajándékcsomagokat. A gyermekek igényes, iskolakezdéshez szükséges eszközökkel, Balassi füzetekkel és egyéb apróságokkal térhettek haza a Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség, a Brassói RMDSZ és nem utolsó sorban lelkes helyi adakozók jóvoltából.

Kedves, bensőséges alkalom volt ez e magyar közösség számára. A templomban elhangzó szavak most a gyermekekhez is szóltak, akik a legelső padokban, a gyermekek padjában sorakoztak fel.  Szeretettel és mosolyogva figyelték őket a felnőtt egyháztagok. Őket nézve láttuk meg, hogy van létjogosultsága a magyar oktatásnak, a magyarul szervezett igényes gyermekprogramoknak, és hogy van jövője a magyar közösségek kulturális életének.