Jelenlegi hely

Tavaszi gyümölcsfaültetés a szolyvai református magyar óvoda udvarán

/ Fekete Krisztián /
fekete.krisztian képe
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Szolyvai Alapszervezete tavaszi gyümölcsfaültetést rendezett a szolyvai református magyar óvoda udvarán.
A legfiatalabb faültetőA legidősebb faültetőA református óvoda vezetőjével, Kis KlárávalA bográcsos készítői, a séfek

A közösségi alkalom ötletadója a KMKSZ Szolyvai Alapszervezetének elnöke, Kis András volt. A rendezvényt Ivan Lanyo, Szolyva város polgármestere támogatta, akinek képviseletében Homoki Zoltán, a városi tanács tagja volt jelen. Emellett a magyar óvoda munkatársai, továbbá a szolyvai magyar református gyülekezet gondnoka is részt vettek az eseményen.

A polgármesteri hivatal gyümölcsfacsemetékkel támogatta a rendezvényt. Az óvoda udvarán mintegy 28 gyümölcsfát (alma-, szilva- és meggyfa) ültettek el. A facsemeték Ivan Lanyo, Szolyva polgármesterének ajándékaként érkeztek. A facsemetéket szimbolikusan együtt ültették a KMKSZ Szolyvai Alapszervezetének elnökségi tagjai, Homoki Zoltán és felesége a városi tanács képviseletében, a református egyházi óvoda dolgozói és a Szolyvai Emlékpark gondnoka. A közösségi alkalmon 20-25 aktív önkéntes vett részt, a legfiatalabb az 1 éves Kis Hanna volt, a helyi alapszervezet elnökének kislánya, a legidősebb pedig Árgyelán György, a Szolyvai Emlékpark gondnoka és felesége Argyelán Ilona voltak. 

A faültetés ideje alatt elkészült a finom bográcsos, amelyet jóízűen elfogyaszthattak a résztvevők. Az emlékezetesen finom ízekről két "séf", Jezsek Gusztáv és Verecki Gyula KMKSZ tagok gondoskodtak. 

A KMKSZ Szolyvai Alapszervezete nagyon örül annak, hogy a szolyvai magyarság közös programot tud szervezni a város vezetésével. Isten áldása legyen továbbra is mindazok munkáján, akik aktívan részt vesznek a közösségi rendezvényeken, és továbbra is azon fáradoznak, hogy megőrizzék a szórványban a magyar nyelvet és a magyar kultúrát.

Az árnyékon kívül reméljük, hogy bő termést is fognak hozni a gyümölcsfák, valamint a jövőben gyümölcsöző lesz az együttműködés a magyar óvoda, a magyar szervezet és a város vezetése között.