Jelenlegi hely

Tükörben Medgyes és környéke

Szociofotó kiállítás nyílt a Városi Múzeumban

/ Ferencz Klaudia /
ferencz.klaudia képe
Medgyesen, október 19-én egy különleges szociofotó kiállítással kezdődött meg a megye közel húsz éves rendezvénysorozata. Az alkotások a Medgyesen és környékén élő emberek élethelyzeteit dokumentálva tárják elénk a bennünket ma körülvevő valóságot.
A tükörben Medgyes és környéke – szociofotó kiállítás nyílt a Városi MúzeumbanA tükörben Medgyes és környéke – szociofotó kiállítás nyílt a Városi MúzeumbanA tükörben Medgyes és környéke – szociofotó kiállítás nyílt a Városi MúzeumbanA tükörben Medgyes és környéke

Orosz Csaba, a medgyesi RMDSZ elnöke és Babota Tibor, medgyesi római katolikus plébános köszöntötték a megjelenteket, és egyúttal az alkotások létrejöttének hátterébe is elkalauzolták az érdeklődőket. Az eseményt Catalan Stefánia és Vajda Szilvia, a Báthory iskola két diákjának éneke és zongorajátéka tette igazán meghitté.

A tárlat anyaga a Hargita Megyei Kulturális Központ és a medgyesi Római katolikus plébánia által Medgyesen megszervezett fotóművészeti alkotótábor munkáiból született 2013-ban, melynek vezetője Ádám Gyula fotográfus volt – tudtuk meg Babota Tibor katolikus plébánostól. Mint elmondta, azért is különlegesek az alkotások, mert általuk tanúi lehetünk annak, miként alakulnak át az egyszerű emberek a kamera hatására. Bennünket, befogadókat pedig a művészet gondolkodni enged és tovább nézni - azon felül is, amit látunk.

A kiállítást a XIX. Szeben megyei Magyar Napok keretében tekinthetik meg az érdeklődők a múzeum nyitvatartási idejében.