Jelenlegi hely

Vándorcsizma Néptáncfesztivál volt Medgyesen

16. alkalommal jöttek össze a hagyománykedvelők a Grewel Parkban

/ Ferencz Klaudia /
ferencz.klaudia képe
Nyolc néptáncegyüttes, gyerekprogramok, civil park, gulyásfőzőverseny és sok más foglalkozás várta a népi kultúra szerelmeseit. Habár az eső közbeszólt, a fesztiválozókat ez nem ijesztette el. Délelőtt a hagyományos felvonulással startolt az idei kiadás, ami a Millennium-Háztól indult. Közel kétszáz, viseletbe öltözött néptáncos, népi dallamok kíséretében vonult végig a város utcáin.
Vándorcsizma Néptáncfesztivál, MedgyesVándorcsizma Néptáncfesztivál, MedgyesVándorcsizma Néptáncfesztivál, MedgyesVándorcsizma Néptáncfesztivál, Medgyes

2018. június 2-án szervezték meg a XVI. Vándorcsizma Néptáncfesztivált, a már hagyománnyá vált, megszokott helyszínen, a Greweln Parkban.

Az idei fesztivál területe sokkal több programot kínált a kilátogatók számára: „Olyan programot igyekeztünk összeállítani, ami kicsiknek-nagyoknak lehetőséget ad emlékezetessé tenni a Vándorcsizma élményét.” -mondta Balázs Botond, a fesztivál főszervezője.

Baranta, íjász bemutatók, kézműves tevékenységek, buborékhúzás, kézműves vásár várta az érdeklődőket. Civil parkkal bővült az idei kínálat, amiben különböző szervezetek kaptak helyet: a Medgyesi MADISZ, a Gyöngyvirág néptánccsoport, a medgyesi magyar tannyelvű oktatási intézmények, a NEEEM! Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom, továbbá a centenáriumi évhez kapcsolódva az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala is jelen volt.

A konyha és a helyi ízek kedvelői sem unatkoztak, eredetibbnél eredetibb gulyásokat kóstolhattak. Az est a Holdviola zenekar produkciójával és egy hajnalig tartó táncházzal zárult, amelynek hangulatáért az Ördögszekér zenekar felelt. A szervezők köszönik mindenkinek, aki valamivel is hozzájárult a XVI. Vándorcsizma Néptáncfesztivál megszervezéséhez.