Jelenlegi hely

XV. Adventi koszorú szavalóverseny Déván

/ Szalai Luca /
szalai.luca képe
Idén 15. alkalommal rendezték meg Déván a Téglás Gábor Elméleti Líceumban az Adventi koszorú szavalóversenyt.
Kis izgalom a szavalóverseny előttDíjkiosztóNépes közönség a dévai szavalóversenyenA petrozsényi magyar iskola csapata Balázs Amália igazgatónővel

Számos erdélyi és magyarországi településről érkeztek általános és középiskolás diákok, hogy összemérjék versmondó tudásukat, de ami még fontosabb, hogy mintegy százötvenen együtt osztozzanak az adventi várakozás örömében. Minden versenyző csapat készített egy adventi koszorút is, így téve ünnepivé a hangulatot.

A petrozsényi magyar iskolából heten készültek tanáraik és nevelőik segítségével, hogy Déván megmutassák, a Zsil-völgyében ugyan kevés már a magyar szó, de van még kedv verset tanulni, és bátorság, azt el is szavalni közönség előtt. A szakmai zsűri értékelte is ezt az igyekezetet: egyik ötödikes tanulónk 3. helyezést ért el, és volt, aki dicséretben részesült. A líceum diákjai az esemény szervezésében is részt vett a tanárok mellett, az első osztályosok a megnyitó ünnepség keretében kis műsort adtak elő, a kiosztásra kerülő díszokleveleket és emléklapokat pedig szintén az iskola két diákja tervezte.

A szervezők kézműves foglalkozásokkal is készületek, és közös ebéddel vendégelték meg a résztvevőket.