Jelenlegi hely

Adventi készülődés Kárpátalján

/ Fekete Krisztián /
fekete.krisztian képe
Szolyván, Beregszászon, Visken így vártuk a kis Jézus születését!
Viski Folkműhely Szolyvai Református templomban adventi és karácsonyi éneklés Karácsonyi műsor a Római katolikus templombanAdventi készülődés Kárpátalján

A Szolyvai 10-es számú Oktatói és Nevelői Intézmény, magyar tannyelvű iskola tanulói adventi és karácsonyi énekekkel, valamint Betlehemes játékkal várták a kis Jézus születését.

A hagyománnyá vált iskolai és óvodai karácsonyi ünnepségek mellett, hosszú idő után újra bemutathatták karácsonyi műsoraikat a szolyvai magyar intézmények tanulói, a helyi történelmi magyar egyházak templomaiban.

Az ünnepi műsor idejére zsúfolásig megtelt az iskola előadóterme a diákok szüleivel, rokonaival, tanáraival és tanulóival. A templomokban nagy szeretettel és meghatottsággal fogadták az iskolások karácsonyi kántálását és Betlehemes játékát a hívek.

Beregszászon a Kárpátlajai Hagyományok Háza Hálózat által támogatott Beregszászi Folkműhely karácsonyi műsorán közreműködhettem, és az azt követő táncházban zenélhettem a Sodró Együttessel.

A Kárpátlajai Hagyományok Háza Hálózat által támogatott Viski Folkműhely népi hangszeres mentoraként - a szórványban élő magyar - citera foglalkozásokat vezető zenepedagógussal és citerás gyerekcsoportokkal, havonta egy alkalmommal készülhettünk a Viski Folkműhely első karácsonyi koncertjére.