Jelenlegi hely

"Bí-PÍ azt mondta harcban győznünk kell..."

/ Zödös Szabolcs /
zodos.szabolcs képe
Bizton állíthatom, hogy a gyulafehérvári cserkészcsapat mindent elkövet azért, hogy igazi csapattá válhasson. A tavasz eljövetele minket, cserkészeket is arra ösztönzött, hogy egyre inkább szabadtéri programokat szervezzünk, bár hozzáteszem, télvíz idején is elvonultunk túrázni a Gyulafehérvár környéki hegyekbe.

Igen mozgalmasra sikeredett a tavaszi idény a cserkészcsapatunk számára, amit mi egyáltalán nem bántunk! Április elején a fehérvárhoz közeli "Újvilág" nevezetű helyre kirándultunk, ahol jó időben,vidám, tartalmas, kalandokban bővelkedő napot tölthettünk együtt!

A túra kezdetét misével kezdtük a GMGK kápolnájában, innen indultunk gyalog a városon keresztül. Az ebédet közösen készítettük az otthonról hozott alapanyagokból. Így például pityóka, tojás, hagyma, szalonna került a tűzre. A nap őrsi foglalkozásokkal, kalandpályával és métázással telt ! A friss levegőtől kimerülten, de annál több élménnyel tértünk haza.

Nagyenyeden mint országos rendezvény volt megszervezve - a CSELEN (cserkész lelki nap), ahol lelkes ifjoncaink is részt vettek.

Büszkén mondhatom, hogy tíz Fehérvárit tudtunk indítani a SÖV, azaz Segéd Őrs Vezető képzésen, amelynek első hétvégéje zajlott le Magyarigenben, és aminek feltétele volt legalább egy országos rendezvényen (CSELEN, Cserkész Sportnap) való részvétele is. Fiam, Keve is részt vett a képzésen, melynek folytatása egy 10 napos tábor lesz a Székelyföldön. Hazatérve az alakuló cserkészcsapat munkájában nagy segítségemre lesz majd!

Ezzel egy időben zajlott a GMGK-ban az Országos Őrsvezető képző (ŐVK), második előkészítő hétvégéje, ahol cserkészeink, Molnár-Gál Sarolta és Lázár Dániel vettek részt a kiképzésben. Jó volt látni, hogy fogadószervezetemet a GMGK-t cserkészek hada "szállta" meg.

A Magyarlapádon megszervezett Cserkész Sportnap az egész Fehérvári csapat számára maradandó élményeket jelentett. A résztvevők többsége Nagyenyedről, Gyulafehérvárról és Magyarlapádról érkezett. Engem ért az a megtisztelő feladat, hogy a nap nyitásaként  Borbándi András lelkipásztor, vezető cserkész kérésére felvonhattam a csapatzászlót.

Délelőtti nap csapatjátékokkal teltek, például méta, foci és kötélhúzás, valamint lábtenisz a különböző korosztályok számára. A finom, helyben készült gulyás elfogyasztása után kezdődtek az egyéni számok, melyeket a nap végén oklevéllel és csokoládéval jutalmaztak. Csapatunk is eredményesen szerepelt. A következő nagy eseményünk  Kalotaszegen, Mákófalván megrendezésre kerülő, egész hétvégét felölelő csapatportya lesz.