Jelenlegi hely

Harmadszor is Szünisuli

Óvodások és kisiskolások töltötték hasznosan a vakációt a brassói Unitárius Gyülekezeti Központban

/ Illés Gábor /
illes.gabor képe
Harmadszor került sor az óvódás és kisiskolás korú gyermekek öt napos foglalkoztatási táborára, a „Szünisulira” a Magyar Unitárius Egyház brassói egyházközsége és a Gondviselés Segélyszervezet Brassó megyei fiókjának közös szervezésében.
01020506

A 2018. október 29-e és november 2-a között megvalósult program szervezője és koordinátora Andrási Erika volt, míg a program szakmai részében partnerek voltak: Angyal Réka Sára, Szamek Lili és Illés Gábor, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai Brassóból és Vízaknáról; az Erdélyi Ifjúsági Egyesület (Youth Association from Transilvania) EVS-es önkéntesei: Kóti Regina és Bozzay Klára, valamint Soós Annamária tanítónő. 

   

A korábbi évek sikeres gyakorlata szerint, két korcsoportban zajlottak a foglalkozások, s az idén már 26 gyermek kézműveskedett, és tanult játékos formában néptáncot, illetve angol nyelvet. A különböző tevékenységeket forgószínpad szerűen végezték. A gyerekek 9 órára érkeztek naponta, s az ismerkedő, csapatépítő játékok után két csoportba osztották őket a foglalkozásvezetők. A Gyülekezeti Központ lenti termében néptáncot tanulhattak, s „nagyanyáink játékait” készítették el a hét folyamán természetes alapanyagokból, a fenti teremben pedig angolul tanulhattak. Délben egy-egy részt vetítettek a gyerekeknek a magyar népmesék és Mátyás király meséi közül, majd a közös étkezést követően a gyönyörű őszi időre tekintettel minden nap az udvaron játszhattak, míg aztán Soós Annamária a délelőtti foglalkozásvezetőktől átvette a stafétabotot, és ügyességi játékokkal kötötte le a gyerekeket délután 3 óráig, a szülők érkezéséig. Péntek délután szokásosan a foglalkozásvezetőkkel együtt a gyermekek előadhatták frissen szerzett tudásukat, s kisebb műsorukkal zárták a tábort. Jövőre, reméljük, folytatása következik!

Fotó: Illés Gábor