Jelenlegi hely

Hegyezzük fülünket!

A XVII. Csengő Énekszó előkészítő ülése

/ Pap Boglárka /
pap.boglarka képe
Érsekújváron az év első hetében már égett a szervezők keze alatt a munka az idei Csengő Énekszóra készülvén. A három évente megrendezésre kerülő nívós megmérettetésre négy kategóriába nagyjából 20 kórus jelentkezésére számítanak.

2019-ben XVII. alkalommal kerül megrendezésre a Csengő Énekszó, melyet a Csemadok Országos Tanácsával és a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányával és Alapszervezetével karöltve szervez a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, az Érsekújvári Regionális Népművelődési Központ. A rendezvény többek között Érsekújvár Városa támogatásával jön létre, akik a szervezési feladatokból is kiveszik a részüket. 

A szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos seregszemléjének Érsekújvár lovardája ad otthont május 9-10-én, s ez a megmérettetés egyúttal minősítő verseny is minden jelentkező számára, éppen ezért igen nagy érdeklődéssel fogadták a jelentkezéseket.

Az értekezleten résztvevők az elkövetkezendő időszak feladatainak megbeszélésén túl magára a rendezvény lebonyolítására fókuszáltak az előző évi visszajelzésekből kiindulva. Ezért a második nap délelőttjén a jelenlévő kórusok a város szívében, a Csemadok épületében és a városközpontban vehetnek részt egy mókás vetélkedőn, ahol a hangjukra, a kreativitásukra és az előadói készségükre is szükségük lesz! A délelőtt programját jómagam Petőfi ösztöndíjasként állítom össze.

A képet Görföl Jenő készítette.