Jelenlegi hely

"A királykisasszony cipője"

A népmese napja Csepén

/ Béni Brigitta Anett /
beni.brigitta.anett képe
A magyar népmese napja Benedek Elek születésnapjának évfordulója. Ezen a napon a népmesei ihletésű programoké a főszerep „Hetedhétországon innen és Óperenciás tengeren túl”, illetve ez alkalommal a kárpátaljai Csepén is.
a népmese napjaa népmese napjaa népmese napjaa népmese napja

A Csepei Iskola magyar osztályos, harmadik évfolyamos diákjaival egy olyan színdarab megalkotásán dolgoztunk, amely szövegében az autentikus, eredeti népmesei hagyományt kívánja követni, azonban igyekeztünk belevonni a gyermekekkel az osztály tagjainak stílusát és személyiségét. Így született meg „A királykisasszony cipője” mesefeldolgozás olyan személyes jegyekkel, mint a gyermekek neveinek rímes megszólaltatása vagy az olyan játékos formák, mint a jelszó kérés a bebocsátásra. A jelszó természetesen szeptember 30-a volt, a királyfi elnyerte a szép királykisasszony kezét, a műsor pedig nagy sikert aratott a nézők körében október 11-én.

Az esemény különleges voltát erősítette, hogy az alkalom a szülők és hozzá tartozók előtt is nyitott volt, így a családtagok is részesei lehettek a rendezvénynek.