Jelenlegi hely

Mézespogácsa, karácsonyi illatok, hangulatok

Karácsonyi műsor a magyarlapádi általános iskolában

/ Hajdara-Herczeg Hajnalka /
hajdara.herczeg.hajnalka képe
2018. december 18-án egész napos karácsonyi műsorral örvendeztették meg a szülőket a magyarlapádi általános iskolások.
Elemisták színdarabjaAz ötödik és hatodik osztály előadása: A didergő királyA hetedik osztály műsora: Hová lett a karácsony?A nyolcadikosok kacagtató műsora stand-up comedy-vel

Karácsony közeledtével egyre zsúfoltabbá válnak a terek, forralt bor, tea, mézeskalács (Magyarlapádon mézespogácsa) illata terjeng, a fiúk és férfiak már a karácsony szombatján (azaz szenteste) esedékes kántálásra készülődnek - mindeközben pedig a Magyarlapádi Általános Iskola tanulói is az örömünnepet várják.

December 18-án délelőtt az iskola tornatermében óvodások és elemi iskolások zsúfolódtak össze, ahol osztályonkénti műsoraikat adták elő. Az óvodások dalokkal és versekkel, a nagyobbak a betlehemi történettel, valamint kisebb színdarabokkal örvendeztették meg a szülőket. Mindeközben a folyosón mézespogácsát és kézzel készített karácsonyfa-díszeket lehetett vásárolni.

Délután a korábban bentlakásnak használt régi szórványkollégiumi épületben (mai imaterem) a felső tagozatosok műsorai következtek: az összevont ötödik és hatodik osztály a szívet melengető Móra Ferenc történettel, A didergő király meséjével hozott melegséget mindenki számára, majd a hetedik osztály Hová lett a karácsony? című színdarabjával döbbenhettünk rá, hogy az ünnep legfontosabb része nem a folytonos sütés-főzés, vásárlás és ajándékok, hanem a közös éneklés és az együttlét. A nyolcadik osztály pedig még egy fontos összetevőt adott hozzá mindnyájunk karácsonyához, amely nem elfelejtendő: méghozzá a nevetést és a vidámságot. Műsorukban vicces jelenetekkel kacagtatták a nézőket.

A műsorokat rövid táncház zárta - így készülve fel szívünkben melegséggel, torkunkban énekkel, szánkon mosollyal a várva várt ünnepre.

Ezúton is köszönetet mondunk az iskola tanárainak, akik műsoraikkal megteremtették a karácsonyi hangulatot.