Jelenlegi hely

Vicces csirkék, spagettitornyok és eperfalomb

Körzeti délután Muzslyán

/ Gáspár Barra Szilárd /
gaspar.barra.szilard képe
November 10-én körzeti délutánt tartottak Muzslyán, az Emmausz Kollégiumban, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Torontál körzetének cserkészei. A programot játékok, dalok és egy komoly kihívás tették izgalmassá.
DaltanulásÉpül a toronyCsapatmunka

A torontáltordai, törzsudvarnoki, illetve a házigazda szerepet betöltő muzslyai cserkészek ismerkedős játékokkal kezdték a délutánt, majd mikor a sok új név és egymásról szerzett tudás már mindenkinek eléggé megmozgatta az agyát, jöhetett az izommozgás is. A különböző fogócskák, na meg a Bángáló és a Vicces csirke játékok nagy zsivajjal töltötték meg az Emmausz Kollégium tornatermét.

Miután mindenki kifújta magát és meguzsonnázott, sor került a nagy kihívásra is: négyes csapatokba tömörülve spagettiből, madzagból és ragasztószalagból kellett minél magasabb tornyot építeni. A csapatok jól teljesítettek, a legmagasabb torony közel fél méteresre sikeredett, amire a tornyot felhúzó tésztaépítész lányok nagyon büszkék is voltak.

A résztvevők dalkincse is gyarapodott, hisz míg az építőanyagot elrágcsálták a Fel-fel cserkészpajtás és az Ettünk falombot kezdetű nótákat is megtanulták. Időközben mindenki visszanyerte erejét így vidáman indulhatott fát vágni (no persze csak játékból), végigjárni az evolúció lépcsőfokait, meg egyéb mókás dolgokat művelni. A délután végül, mint ahogy minden becsületes cserkészesemény, imával, meg egy nagy csatakiáltással zárult.