Jelenlegi hely

Egy nap, két emléktábla koszorúzás Szkopjéban (március 11.)

/ Petrilla Gara Attila /
petrilla.gara.attila képe

Március 11-én tíz órától, majd délután kettőtől gyűltünk össze, hogy ünnepélyesen megkoszorúzzuk a Petőfi Sándor, illetve Kossuth Lajos utcai emléktáblákat.

Az eseményen jelen volt a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete, csakúgy, mint Dr. Bencze József nagykövet úr, Somogyi Gyula első diplomata, Paskal Gilevski műfordító és az egyes szkopjei kerületek vezetősége, illetve lakosságának érdeklődő tagjai.

Sutus József mentorommal, a Szervezet elnökével meglátogattuk a 2015. október végén felavatott Liszt Ferenc emléktáblát is.

Nagykövet úr beszéde a Petőfi Sándor utcábanAz első koszorú elhelyezése: Dr. Bencze József és Sutus JózsefA második koszorút Kisela Voda önkormányzatának vezetősége rakta le......a harmadikat pedig egy helyi lakos, a Petőfi Sándor utcábólAz emléktábla és maga a Petőfi utcaNagykövet úr, Sutus József elnök és az utca egyik lakójaA Kossuth utcai tábla előtt, délután kettőkorA Kossuth utcai tábla megkoszorúzásaA Gazi Baba ökormányzat vezetői is leteszik koszorúikatA nagykövetség és az önkormányzat koszorúiPetőfi Sándor és Kossuth Lajos utca - ahogy még talán soha nem láttuk ( :