Jelenlegi hely

Farsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy Házban

/ Lovász Dénes /
lovasz.denes képe

Február 25-én farsangi táncházat tartott a SZIGET Táncegyüttes a Hollósy Házban. A táncházat a cserkészcsapat által vezetett kézműveskedéssel kezdtük, ahol a kisiskolások egy bohócarcot készítettek. Ezután következett a keretmesés farsang, ahol nemcsak a táncnak volt nagy szerepe, hanem a farsangi szokásokat felelevenítve a táncház végén a kiszebábú elégetésével a résztvevők elűzték a telet.

A kicsik táncháza után az est hátralévő részében már a nagyobbaké volt a főszerep. A hagyományos táncházat kicsit kiegészítve a legényeket és leányokat egyaránt próbára tettük, hiszen farsangkor szokás volt ez is.

Farsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy HázbanFarsangi táncház a máramarosszigeti Hollósy Házban