Jelenlegi hely

A HMDK Verőce-Drávamenti Megyei Egyesülete 90. születésnapot ünnepelt

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe
"Szeptember 6-án ünnepelte a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Verőce-Drávamente megye legidősebb tagját." Idősebb Szöllősi István idén a 90. életévét töltötte be.

"Az eseményen részt vettek a családtagokon kívül a HMDK szervezet tagjai (Snježana Sabo- Daruvári Magyarok Közössége, elnök, Zlata Berkes-Nagypiszanicai Magyarok Közössége, elnök, István Katona-Nagypiszanicai Magyarok Közössége, alelnök), de a Szlovák Kultúregyesület is képviseltette magát és természetesen a család barátai mind Magyarországról, mind Horvátországból." (Részletek Tóth Rebeka, "90. születésnapot ünnepeltek az újgráci magyarok" című cikkéből: http://petofiprogram.hu/hirek/90-szuletesnapot-unnepeltek-az-ujgraci-mag...) A rendezvényen a két horvátországi ösztöndíjas, Tóth Rebeka és Mandácskó Eszter is részt vett.

Az ünnepelt unokája, Szöllősi Ildikó a vendégeknek megmutatta a kis település kultúrházát és a Verőce-Drávamenti Egyesület alá tartozó tánccsoport ereklyéit is.

születésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnapszületésnap