Jelenlegi hely

Látogatóban

Máramarosszigeten vendégeskedett a Téka Alapítvány

/ Lovász Dénes /
lovasz.denes képe

A szamosújvári Téka Alapítvány táncos és zenész növendékei először Koltón, majd Máramarosszigeten léptek fel a Hagyományok Háza Hálózat Látogatóban című programjának keretében.

Az esemény gálaműsorral kezdődött, ahol a Fölszállott a páva döntőjébe jutott Ördöngös zenekar kalotaszegi muzsikáját a Kaláka és Kiskaláka táncegyüttesek követték buzai, felcsíki, csabaújfalusi és magyarózdi táncokkal. A gálaműsoron bemutatkoztak a Kis Zenészek is.

A gálaműsort táncház követte, ahol szamosújvári és máramarosszigeti fiatalok együtt táncoltak, természetesen az Ördöngös zenekar kíséretére. Szabó Bence és Szabó Bogi buzai táncokat tanított, majd felcsíki, vajdaszentiványi, széki, kalotaszegi és mezőségi táncokkal zártuk a nagyszerű estét.

Ördöngös zenekarÖrdöngös zenekarKalákaKalákaKalákaKalákaKalákaKalákaKalákaKalákaKalákaÖrdöngös zenekarKalákaKalákaSzabó Bence és Szabó BogiBuzai tánctanításBuzai tánctanításMáramarosszigeti fiatalokBuzai tánctanításBuzai tánctanításBuzai tánctanításBuzai tánctanításBuzai tánctanításBuzai tánctanításÖrdöngös zenekar