Jelenlegi hely

Szászvárosi gyermekotthon - a sporté volt a főszerep

/ Koffol Gábor /
koffol.gabor képe

A dévai Szent Ferenc alapítvány gyerekeivel 2017. május 12-14. között sportos hévégét szerveztünk a szászvárosi Szent Erzsébet gyermekotthon közel 50 kisdiákjának.

Pénteken délután érkeztünk meg, amikor is rövid bemutatkozó után különböző sportjátékokat próbálhattak ki, ismerhettek meg a gyerekek.

Szombaton a reggeli bemelegítést követően öt különböző “műhelyt” alakítottunk ki, amelyekben a gyerekek pókfocizhattak, körfogócskázhattak és ugrókötelezhettek. Egyik állomásnál az asztalitenisz alapjaival, vagy éppen különböző labdás gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a legkisebb diákok. A stafétajátékok, babzsákkal végzett gyakorlatok, de a koordinációs létrával végzett gyakorlatok sem maradhattak ki a repertoárból. Az ebédet követően a gyerekek Tompos Krisztina táncoktató vezetésével népdalokat tanultak, illetve tánclépéseket sajátíthattak el. Majd újra a sporté volt a főszerep, különböző versenyekre került sor. A sportnap zárásaként a résztvevők oklevelet kaptak, és egy kis ajándéknak is örülhettek.

Vasárnap még közösen részt vettünk a szászvárosi elsőáldozáson, ezt követően feltöltődve érkeztünk vissza Dévára.

Köszönjük a résztvevőknek, illetve segítőknek, akik lehetővé tették a sportos hétvége lebonyolítását!

Bemelegítéssel kezdődött a foglalkozásIsmerkedés a kosárlabdázás alapjaivalNépszerű játék a pókfociA lányok is fociztakStafétaversenyKoordinációs létra - lépésről-lépésre "Ne essen le a babzsák!"KőrfogócskaÜgyeskednek a lányok "Fontos a fegyelem!"Ismerkedés a kosárlabdávalSzabályok ismertetéseHopp! - egy labdaAz asztalitenisz alapjaiStafétaversenyek"Szép dobás"Megbeszélés a műhelybenNapsütéses csoportképNépdalokkal, viseletekkel és tánclépésekkel is megismerkedtek a kisdiákok"Ép testben, ép lélek!""Mert sportolni jó!"Csoportkép a szervezőkről