Jelenlegi hely

A "Teleház" tagjainak koncertje a Nemzeti ünnepi fogadáson

/ Petrilla Gara Attila /
petrilla.gara.attila képe

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete kiemelt szerepet kapott a nagykövetség által rendezett idei Nemzeti ünnepi fogadáson. A közösség néhány fiatal zenészével október 22-én rövid koncertet adtunk a megjelenteknek, Koncz Zsuzsa, Zorán, LGT, Kormorán és egyéb klasszikus magyar dalokat sorra véve.

Vegyesen hazai és macedón közönség előtt állt a színpadon egy szintén kevert formáció: magyar kötődéssel nem rendelkező fiatalok, délvidéki gyökerekkel bíró zenészek, s magam, a magyar származású tanár. A visszajelzések alapján az élmény nem csak nekünk volt maradandó.

A Holiday Inn nagyterme - még vendégek és ételek nélkülA (még) üres színpadProfi rendezvényhez profi hangtechnikaA kiállítás már csak a látogatókra vár..."A zene összeköt"SzámlistaTanár, mellékállásban; ezúttal nem tábla előtt, hanem dobok mögöttA Teleház két idősebb tagja, illetve Czinege-Panzova Annamária lektor és Sutus József elnökA Teleház néhány lelkes tagja - büszke tanárukkalMagyar borok és pezsgőkMagyar és macedón zászlók - a fogadáson minden vendég ilyen kitűzőt viselt"...hogy nézni is tereh"A magyar konyha remekei