Jelenlegi hely

Behavazott ünnepség

Kőrösmező mégis ünnepelt

/ Bangó Aliz /
bango.aliz képe
A Rahói Járás magyar közösségei számára a március 15-i ünnepséget Kőrösmezőre tervezték. A rendkívüli időjárás miatt, az ünnepséget elhalasztották és a kőrösmezői iskola nyílt napján, március 23-án tartották meg.
Március 15-i megemlékezésMárcius 15-i megemlékezésMárcius 15-i megemlékezésMárcius 15-i megemlékezés

A március olyan hideggel kezdődött, hogy a gyerekek pár napig nem jöttek iskolába, óvodába. Az iskola pedagógusai azért nem tétlenkedtek, elkezdték a március 15-i ünnepi előkészületeket. Kőrösmezőre vártuk a Rahói Járás magyar óvodáit, iskoláit közös ünneplésre. Feladatul kaptam az iskola dekorálását, ajándékok készítését és a ’48-as eseményekhez kapcsolódó rajzpályázat megszervezését, lebonyolítását.

A pedagógusokkal összefogva késő estébe nyúlóan igyekeztünk az iskolát csinosítani, felkészíteni a vendégek fogadására. Az esemény meghirdetésének napjára akkora hóvihar csapott le a környék, hogy az ünnepséget lemondták. Több, mint egy hét csúszással sikerült a rendezvényt megtartanunk, de már csak helyi ünnepségként. Az iskola nyílt napjára érkező ukrán vezetőség, a járási tanfelügyelet megbízottja és a szülők megnézték műsorunkat. A gyerekek tanáraik segítségével versekkel és táncos előadással készültek.

A rajzpályázaton két tanítványom első helyezést ért el.