Jelenlegi hely

Én is hozzátok tartozom

Zenés könyvbemutató a nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palotában

/ Barcsa Zsuzsanna /
barcsa.zsuzsanna képe
2018. október 19-én „Én is hozzátok tartozom - Átlagtól eltérő gyermekek a közösségben“ címmel Demeter Zsuzsa, a Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató szolgálatának koordinátora, gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember tartott előadást és mutatta be könyvét a nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palotában.

A Verbum Kiadó jóvoltából megjelent könyv bemutatóján Exc. Böcskei László megyés püspök köszöntötte a jelenlevőket és örömét fejezte ki, hogy az ez alkalommal bemutatott könyv ismét egy jó kezdeményezés gyümölcse, továbbá, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak köszönhetően a püspökséghez tartozó Szilágysomlyón immár harmadik éve van Petőfi Sándor ösztöndíjas, aki tevékenysége révén gyermekekkel foglalkozik. A rövid felvezetés után Józsa Nándor Lóránd hitoktató vette át a szót, aki kiemelte, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárság önzetlen munkájával nagyon sokat tesz a határon túli magyarságért. Ennek a munkának köszönhető a Petőfi Sándor Program is, amelyet mentorom áldásként aposztrofált, hiszen Szilágysomlyón nincs zeneiskola, ám az ösztöndíjas tevékenységeknek köszönhetően sok gyermek részesülhet zenei nevelésben a helyi Római Katolikus Közösségi Házban. Miután mentorom röviden ismertette jelenlegi ösztöndíjas tevékenységemet, átadta nekem a szót, hogy bemutatkozzak, illetve felkért, hogy a megnyitó hangulatát színesítsem egy kis zenével.

Mindezeket követően Szőcs Csaba, a Verbum kiadó igazgatója is szólt a megjelentekhez. Megtudhattuk, ez már többedik alkalom, hogy kiadójuk a nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palotában a szerző jelenlétében mutat be egy könyvet.

A továbbiakban Demeter Zsuzsa mesélt arról, hogyan született meg új könyve, illetve arról, hogy a fogyatékos emberekkel kapcsolatos munkássága során milyen tapasztalatok, élmények érték őt. A baráti hangulatú előadás elején egy-egy fehér lap segítségével egy közös, interaktív játékban vehettek részt a megjelentek. A feladat, melyet mindannyian egy időben végeztünk el, mély lelki üzenetet fogalmazott meg: Isten nem teremt selejtet, mindannyian értékesek vagyunk!!!

A többnyire hitoktatókból álló résztvevők értékes hozzászólásokkal, kérdésekkel, saját tapasztalataik megosztásával gazdagították az előadást. Az esemény végén ismét szolgálhattam hegedűjátékommal a csodás akusztikájú teremben.