Jelenlegi hely

Felhangolva Versecen

Mága Zoltán koncert a Dél-bánáti körzet, Versec városában

/ Bence Norbert /
bence.norbert képe
2019. október 25-én került sor Mága Zoltán Vajdasági Jótékonysági Koncertsorozatának egyik színes megállójára a verseci Szent Gellért Püspök és Vértanú Római Katolikus Plébániában.
Mága Zoltán Vajdasági Jótékonysági Koncertsorozatának belépőiA verseci Szent Gellért Püspök és Vértanú Római Katolikus Plébánia belsejeKözös kép Mága Zoltán világhírű hegedűművésszelMága Zoltán Best of CD

A nagy befogadó-képességű templom ülőhelyei 17:00 órára szinte teljesen megteltek. Daradic Teodóra, ürményházi aktivista köszöntötte az egybegyűlteket, és hirtelen mindenki elcsendesült. Megszólalt a hegedű, a nagybőgő, a cimbalom és kezdetét vette a koncert Mága Zoltánnal és a Budapesti Primarius Kamarazenekarral. A rövid szünetet kihasználva a művész köszöntötte a résztvevőket, s hangsúlyozta, hogy a jótékonysági koncertsorozatán az idős magyar embereken segítenek mindannyian, ahányan megjelentek.

Liszt Ferenc II. Magyar rapszódiája teljesen elvarázsolt mindenkit. Csodálatosan betöltötte a koncert a templom minden zugát. Az egybegyűltek tekintete csak az előadókra összpontosult. Az a mestermunka, amellyel lenyűgöztek bennünket, a precíz és gyors mozdulatok, melyeket szemünkkel nem érkeztünk kísérni, s maga az előadás, mely minden ott lévőt megérintett, örök emléket hagyott bennünk. A koncert résztvevői állva, vastapssal ünnepelték a világhírű hegedűművészt és a zenekart, hiszen az előadás minden pillanata elkápráztatott bennünket.

Mága Zoltán 3 kérdéssel, számos felajánlással és a magyar nemzeti himnusszal zárta a koncertet. A kérdéseinek a legfiatalabb, legidősebb és a legtávolabbról érkezett személyek feleltek meg, akiket 1-1 Best of CD-vel ajándékozott meg.

A koncertsorozat helyi védnöke, Pásztor István elnök úr jóvoltából 100 személy számára felajánlást tettek a XII. Budapesti Újévi Koncerten való ingyenes részvételre, melynek utazási költségeiről is gondoskodnak.

Mága Zoltán háláját és köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a rendezvény fővédnökének és támogatójának, hogy megvalósulhatott ez a nemes rendezvénysorozat.

A templomot elhagyván mindenkit megajándékoztak egy Best of CD-vel. A rendezvénysorozat helyi koordinátora Pintér Anna-Mária volt.