Jelenlegi hely

Gólyabál a Téglás Gábor Elméleti Líceumban

/ Barna György /
barna.gyorgy képe
Már hagyomány, hogy a Téglás Gábor Elméleti Líceumban a tanévkezdést követő időszakban bemutatkoznak a kilencedikes diákok, akik átesnek a hivatalos beavatáson. Idén sem volt ez másként, az iskola apraja-nagyja összegyűlt, hiszen maga „A nagy Gatsby” volt az, aki mindenkit vendégül látott, hogy egy világra szólóan nagy mulatságot tartson.

A bál kezdetén a „gólyák” tánccal, majd a hivatalos eskütétellel nyitották meg az estét. Ezután kezdődött csak az igazi megpróbáltatás számukra, hiszen rengeteg módon kellet bizonyítaniuk rátermettségüket, mivel a végzős szervező diákok különböző feladatai igazán kreatívnak ígérkeztek.

 

Első körben egy érdekes játék keretein belül mutatták be egymást, majd tánc-, ének- és kvíz verseny következett. A szorgos zsűri minden apró mozdulatot pontozott, így igazán oda kellett figyelni a versenyzőknek. A testi és szellemi megpróbáltatások után következett a Ki mit tud?, itt több kategóriában – páros és csoportos tánc, bohózat, ének, hangszerjáték – mutatták be a diákok, hogy nem érdemtelenül tagjai az intézmény tágas családjának.

A verseny után a közös tánc, illetve a zene volt főszerepben. Minden évben neves előadók fokozzák a bál hangulatát. Idén a meghívott fellépő együttes a Bagossy Brothers Company volt. Az együttes nagy sikereknek örvend Erdélyben és Magyarországon egyaránt. Pár évvel ezelőtti megalakulásukat követően számaikat játszani kezdte az erdélyi rádiók mellett számos határon túli, magyar területen működő, illetve magyarországi rádióadó is.

A koncert után ünnepélyes eredményhirdetéssel, koronaátadással, pezsgőpukkanással, lufiesővel, valamint őszinte gratulációkkal zárult az este, és zárszóként elhangzott a gondolat, jövőre ugyanitt, ugyanekkor, de már új gólyákkal.