Jelenlegi hely

Hangszersimogató és táncház

Népi hangszerek és táncház óvodákban, iskolákban

/ Kurdi Gábor /
kurdi.gabor képe
Még 2017 őszén indult útjára egy interaktív gyerekfoglalkozás az Ung-vidéken, ami azóta már Bodrogközben is bemutatkozott.

A program, egy hangszersimogató, mely egyben táncház is. A táncos-zenés alkalmat a Csurbeláj zenekar és Kurdi Gábor valósítja meg. A foglalkozás hangszersimogató részében hagyományos magyar népi hangszerekkel (hegedű, brácsa, bőgő, pásztorfurulya, tárogató, dob, kecskeduda) ismerkedhetnek meg a gyerekek, közvetlen módon, hiszen a hangszerek egész közelről megtekinthetőek, valamint némelyik még ki is próbálható. A foglalkozás táncház részében pedig néhány egyszerűbb csallóközi táncot sajátíthatnak el a gyerekek.

     

A 2017 őszén megvalósult Ung-vidéki foglalkozások után, most Bodrogközbe utazott a hangszersimogató. Januárban a Nagytárkányi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola beiratkozási programján rophatták a táncot óvodások, iskolások. Az év első hónapjában Bélybe is eljutott a foglalkozás, ahol szintén sok kisgyerek arcára sikerült mosolyt csalni a játékos, táncos programmal.

   

Remélhetőleg még számtalan helyen találkozni lehet majd a közeljövőben a Csurbeláj zenekarral, valamint Kurdi Gáborral, és az általuk életre hívott hangszersimogató táncházakkal.