Jelenlegi hely

Huszadjára lesznek Szeben Megyei Magyar Napok!

/ Töttösi Gergő /
tottosi.gergo képe
A hagyományokhoz híven idén is megszervezik Szeben megye legnagyobb magyar rendezvénysorozatát, október 19-28. között. Az idei különlegesség az, hogy huszadik éve annak, hogy Szeben megye magyar lakta települései őszi időszaka eseménydús.
plakat

Gyerekprogramok, színház, könyvbemutató, filmvetítés, slam poetry, humorest, néptánc előadásokés sok más program várja az érdeklődőket a kilenc napos eseményre.

A magyar napok fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Ezek azok a napok, amikor a megye magyarságának lehetősége van olyan programokon részt venni, amelyekre év közben nincs mód. A huszadik Szeben Megyei Magyar Napok tíz településen jelentkezik különböző programokkal: Medgyesen, Nagyszebenben, Erzsébetvároson, Küküllőalmáson, Somogyomon, Kis Kapuson, Vízaknán, Balázstelkén, Szentágotán és Alsóboján.

A szervezők dolgoznak még a program kialakításán, de addig is elárulunk pár érdekes eseményt: szerepel a Budapesti Metamorf Színház, a Kolozsvári Magyar Opera, Titán zenekar koncert és Szüreti Kosaras Bál lesz a Pikowattal. Várhatók továbbá filmvetítések, ökumenikus istentisztelet, humorest és slam poetry.