Jelenlegi hely

Járd ki lábam, járd ki most! Skandálják az avasújvárosi ifjú táncosok

Egyre népszerűbb az avasújvárosiak körében a néptánc

/ Pataki Brigitta /
pataki.brigitta képe
Minden korosztály megtalálja a magának való csoportot, ahol heti rendszerességgel dunántúli, szatmári, mezőségi, kalotaszegi, szilágysági és széki táncokat tanulhatnak a falu lakói.
Az avasújvárosi Bokréta Táncegyüttes táncosaiFérfi táncokAz avasújvárosi ifjúsági táncegyüttes

Szeptember első hetében indult el Avasújvárosban a néptáncoktatás, mely a fiatalok körében igencsak népszerű tevékenység. A legapróbbak hétfőn és csütörökön, népi gyermekjátékfűzésekkel és a somogyi ugrós alaplépéseivel ismerkednek a tanítási órák után. Az Avasújvárosi Ifjúsági csoport kedden és pénteken a Mezőség táncait sajátítja el, a felnőttekből álló Bokréta Táncegyüttes pedig kalotaszegi táncokkal ismerkedik szerdán és péntek este.
A fiatalok szívesen vállalják a tanítás vagy akár munka utáni elfoglaltságot, ugyanis lelkesen ápolják a magyar hagyományokat.

A hagyományaink éltetésére kiváló lehetőséget nyújt az október 5-én, pénteken este megrendezésre kerülő Csűrdöngölő. Avasújváros egyik több évtizede visszatérő rendezvénye ez az alkalom, amikor összegyűlik a falu népe és együtt nótázik és táncol apraja-nagyja. Ez alkalommal meleg tea, zsíroskenyér, frissen sült fánk és helyi borok várják az összegyűlteket, valamint jómagam és Laczó Márton széki táncokat tanítunk, amihez Heit Lóri és zenekara húzza a talpalávalót.

Szeretettel várunk minden erre járót!