Jelenlegi hely

Liszt Ferenc emlékkoncert Kijevben

/ Bence Vivien /
bence.vivien képe
2019. október 22-23 között Magyarország Kijevi Nagykövetsége és a Magyarok Kijevi Egyesületének szervezésében zajló ’56-os kijevi magyar rendezvénysorozat első napján a halhatatlan életművű, magyar zeneszerző, zongoraművész Liszt Ferenc (1811-1886) emlékének, hagyatékának méltatása jegyében telt el. Az ukrán fővárosban október 22-e, Liszt Ferenc születésnapjának megünneplése már hagyomány.
MKEMKEMKEMKE

Az emlékkoncertet megelőzően a kijevi magyarság megkoszorúzta a Kontraktova téren található Liszt Ferenc emléktáblát. Az idei Liszt-emlékkoncert vendégelőadója, szólistája – akárcsak tavaly –  Oravecz György, neves magyar zongoraművész volt, aki 1985 óta egyre inkább Liszt-specialistaként vonult be a zenei köztudatba, a „hírhedett zenész” hagyatékának továbbvivőjévé vált.

A hozzáértő, hálás közönség ünneplő vastapsa alapján állítható, hogy Oravecz György a mostani kijevi Liszt-emlékkoncerten is visszaigazolta azokat az egészen kivételes minőségeket, amelyekkel a szakirodalom és a zenekedvelők jellemzik őt.