Jelenlegi hely

Hírek

2024.05.03.
Tavaszi vásár Halmágyon
2024. április 28-án adott otthont a Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség Luther házának udvara az idei Gyülekezeti napnak és Tavaszi vásárnak.
2024.05.02.
A még fekvő májusfa
Tornalján, a Tompa Mihály Városi Művelődési Központ szervezésében idén is sor került a hagyományos májusfaállításra.
2024.04.30.
A Barcasági Magyarságért Egyesület, a Liszt Intézet Magyar Kulturális Központ Bukarest, illetve a brassói Secvențe Kulturális Egyesület idén már már harmadik alkalommal szervezte meg a magyar filmnapokat a Cenk alatti városban.
2024.04.29.
Vukovári magyarok a Sándor-palota előtt
A Vukovári Magyarok Egyesületének tagjaival Budapestre és Szentendrére kirándultunk.
2024.04.29.
Szent György-napi Vigadalom Nyitracsehin
Nyitracsehin évek óta Vigadalommal ünneplik a tavaszt és ápolják a katonaszent keresztény vértanú emlékezetét. A rendezvénynek a Jurta Látványtár adott otthont, ahol rendszeres kulturális rendezvényekkel várják a Zoboraljáról és távolabbról érkező...
2024.04.28.
A megjelent írások és CD-lemezek
A magyar költészet napja alkalmából az idén Egy csipet Kárpátalja Felvidékre elnevezéssel olyan programot tartottunk, ahol Kárpátalja íróival találkozhatott a felvidéki olvasó. A rendezvénynek a zselízi Magyar Ház adott otthon és a Csemadok zselízi...
2024.04.28.
Festett tányérok- Szék.
A szamosújvári Téka Alapítvány és Téka Szórványkollégium „Mezőség ma" címmel rendhagyó programot hirdetett, melynek megálmodója és szervezője Nyitrai Marianna néprajzkutató, népdalénekes, a Petőfi Program idei ösztöndíjasa volt.
2024.04.25.
Néviselet napja
Minden évben április 24-én van a népviseletek világnapja, melyet a Csernakeresztúri Hagyományőrző Egyesület is megünnepelt.
2024.04.23.
Anyám balladát táncol
Ebben az esztendőben Ürményháza, a Dél-Bánságban fekvő szigetmagyar település jelesül helytállt a magyar költészet napjának megünneplésében.
2024.04.23.
Bartos Erika a pozsonyi gyerekek könyveit dedikálja
Csordultig telt a Csemadok-székház nagyterme gyerekekkel, a gyerekek szíve pedig örömmel, miután Bartos Erika látogatott Pozsonyba. A Bogyó és Babóca, illetve az Anna, Peti és Gergő című könyvek szerzője, nem csak mesélt az óvodásoknak és...

Oldalak