Jelenlegi hely

A magyar kürtősnél nincs jobb!

/ Bódi Viktória /
bodi.viktoria2022 képe
Vukovár város meghívására a városi magyar egyesülettel látványbemutatót tartottunk kürtőskalács, és lángos sütéssel a május első heti főtéri kirakodóvásárban.
A magyar kürtősnél nincs jobb! A magyar kürtősnél nincs jobb! A magyar kürtősnél nincs jobb! A magyar kürtősnél nincs jobb!

Gyönyörű időben sok szép lángost és kalácsot sütöttünk a hétvégén Vukováron. Ezt a fajta látványpékség jellegű tevékenységet évek óta végzi az egyesület a városban, egy-egy nagyobb alkalommal mindig ott vagyunk, és színesítjük a vásári forgatagot, illetve szeretettel mutatjuk be és beszélgetünk magyarságunk hungarikummá váló ízeiről. 

Az igazi csapatmunka összeköti a tagokat, mindenkinek megvan a maga felelősségteljes feladata, hogy a siker teljes legyen: az idősebb asszonyok kora reggeltől fogva a Magyar Házban dagasztják a tésztát, miközben a férfiak a standunkat rendezik be, tüzet gyújtanak a sütésekhez, a fiatalabb asszonyok egész nap talpon vannak és a helyszínen gyúrják a lángos tésztát, sütik ki a forró olajban, míg mások a kürtőskalács tésztáját készítik elő, tekerik a faformákra, a férfiak a faszén fölött sütik meg, és persze vannak, akik a frontvonalban fogadják az érdeklődöket, beszélgetnek, elmondják, hogy mit is csinálunk. 

 

 

A munka fárasztó, ezen a hétvégén két egész napon át tartottuk a standunkat, de mivel mindenki a közös jó célért dolgozott, ezért nagyon jól ment a munkamegosztás, mire szombat este a munka végére értünk, kisütöttük az utolsó adag tésztát is, addigra a házban maradt asszonyok finom vacsorát készítettek, együtt ültünk le pihenni, és a közös vacsora után együtt értékeltük ki a hétvégi kitartó munkát, aminek eredményeként meg tudjuk valósítani a következő kirándulásunkat Magyarországra.