Jelenlegi hely

„Mit jelent nekünk a Diakónia”?

/ Nagy Emese Tünde /
nagy.emese.tunde képe
A Diakónia Keresztyén Alapítvány Szászrégeni Fiókja első alkalommal rendezte meg azt a fórumsorozatot, melynek első állomásaként október elején Gernyeszeg község Kultúrháza adott otthont.
1KöszönetnyilvánításHálaadásKörtvényfáji Bíborka Néptánccsoport

Az eseményen szép számmal jelentek meg a Diakónia ellátottjai, hozzátartozói, lelkészek, orvosok, támogatók, érdeklődők.

Veress Róbert Gyula esperes eseménymegnyitója után Istentiszteletet mondott Székely György református lelkipásztor, majd Kolcsár Gyula polgármester tartotta meg beszámolóját. Megemlékeztünk azokról az ellátottakról is, akik már nem lehetnek szeretteikkel. A résztvevők és a munkacsoport tagjai közösen tekintettek vissza az eltelt időszak tapasztalataira. Egy, az alkalomra készült kisfilm betekintést nyújtott a diakóniai munka megszervezésébe, mindennapjaiba, hivatásába (link)

A rendezvényen elhangzottak tapasztalatok az ellátottak részéről, hálás köszönetnyilvánítások és természetesen a jövőbeni tervek is. A helyi önkormányzat és a helyben szolgálatot teljesítő munkatársak elismerő oklevelet vehettek át áldozatos, odaadó munkájukért. Jó volt látni, hogy az igények és a szolgáltatások találkozásakor mennyi öröm és hála tölti be az emberek szívét és ez tart immár több, mint 10 éve. Magyar hagyományainkat őrizvén, az est kulturális eseményeként fellépett a Körtvélyfái Bokréta Néptánccsoport, majd a szeretetvendégség alatt kötetlen beszélgetéssel ért véget a közönségtalálkozó fórum. 

A programsorozatot az alapítvány Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa koordinálja. 9 hónapos küldetése alatt a Szászrégenhez tartozó további községekben is hasonló módon megrendezésre kerülnek.

A fórumról készült összefoglaló kisfilmet itt tekinthetik meg

Fényképezett: Nagy Emese, Balázs Csaba.

A videót készítette: Balázs Csaba, melyet ezúton is köszönünk.