Jelenlegi hely

Nagykaposon kreatív az Adventi élet

/ Veres Annamária /
veres.annamaria képe
Nem is gondolná az ember, hogy egy egy településen kedvtelésből mennyien foglalkoznak kézműves tevékenységekkel. Aztán jön egy gondolat, hogy milyen jó volna helyi termékeket, helyi emberektől megvásárolni, kiállítást nyitni belőlük...és tessék! Már szájról-szájra terjesztve a hírt, meg is vannak a kiállítók!

Nagykaposon az Adventi készülődésben gondolt egyet Móré- Kopasz Emese, s elmesélte nekem, milyen jó lenne egy kifejezetten helyi alkotók, kézművesek termékeiből összeállított kiállítást és vásárt szervezni! Kapva kaptam az ötleten, s már futottam is a köröket a városba, kinek milyen ismeretsége van. Kiderült, hogy városon belül, annyi kézműves terméket készítő embert ismernek külön-külön az ismerősök, hogy egy sem említette a másikéval átfedésben ugyanazt az alkotót.

Nekem se kellett több, másnap már vittem is büszkén a hosszú listát. A feladat már csak az volt, hogy mindenkitől beszerezze Emese a remekműveket. Két nap múlva december másodikán nyitotta meg kapuit a kiállítás és vásár a Nagykaposi turisztikai Információs Központban. Volt ott karácsonyfa dísz, adventi koszorú, ékszer, papírtechnikával készült karácsonyfa, horgolt sapka, töklámpás, képkeret, fafaragás és még sorolhatnám....Bár igen sietniük kell a látogatóknak, ha mindent meg szeretnének tekinteni, mert a megnyitás óta akkora érdeklődés volt, hogy a kiállítási darabokat sűrűn kell pótolnia minden művésznek.

A 4 héten át tartó kiállítás azzal bővült még, hogy  minden szerdán az alkotók segítségével délután kettőtől lehetőség nyílik egy könnyebb kézműves termék elkészítésére. Az első szerdán nagy sikere volt a cserép mikulásnak és az ajándéktáskának. A következőre azokat az alkotni vágyókat hívogatjuk, akik Balogh Katika segítségével papír karácsonyfát szeretnének készíteni.