Jelenlegi hely

Szeret-Kupa

/ Tremmel Ákos /
tremmel.akos képe
Megkezdődött a felkészülés a Szeret-Kupára. Az első barátságos mérkőzésen a 3-5. osztályos korosztály játszott a magyarfalusi gyermekek ellen Lábnyikban.

A Szeret-Kupát 2012 őszén hívta életre a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége a „Lélegezz velünk” programsorozat keretében. A gyermeklabdarugó torna célja, hogy a Moldvában magyarul tanuló fiatalok számára népszerűvé tegye a rendszeres testmozgást, az egészséges életmód szeretetét, illetve a sporthoz fűződő pozitív attitűdjüket megalapozza és megerősítse, valamint lehetővé tegye a különböző falvakból érkező gyermekek közötti kapcsolatok és ismeretségek kialakulását.

Az eseményen 3-5. és 6-8. osztályos tanulókból álló csapatok vesznek részt.
A Szeret-Kupára maximum 10 fős csapatok nevezhetnek. A pályán 6+1 játékos tartózkodhat (6 mezőnyjátékos, 1 kapus), közülük minimum kettőnek lánynak kell lennie. Cserélni korlátlan számban lehet. Fontos, hogy olyan gyermek legyen tagja a csapatnak, aki rendszeresen jár a magyar foglalkozásokra, nem igazolt játékos, nem jár rendszeresen edzésre.
A korábbi években többször is a lábnyiki focisták hozták el a kupát, ezért nagy várakozással tekintenek a gyermekek az eseményre. A lábnyiki állami iskola futballpályáján megrendezett focimeccsen Bacoi Gabriel hagyományőrző látta el a bírói feladatokat. A magyarfalusi csapat felkészítője Kiss Csaba Petőfi Sándor Programos ösztöndíjas volt. A mérkőzés jó hangulatban telt, viszont a hazai szurkolótábor biztatása ellenére sem sikerült felülkerekedni a vendégeken. Ez azonban nem törte le a gyermekek lelkesedését. A következő barátságos mérkőzésre Magyarfaluban kerül sor a 6-8. osztályos gyermekek között.