Jelenlegi hely

Szól a Fülemüle – IV. Kárpátaljai Népzenei és Néptánc Tehetségkutató

/ Kovács Hanna /
kovacs.hanna képe
Népdaloktól és néptánctól volt hangos a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriuma április 20-án.
BokrétaSárközi viseletbenA nagygejőci lányok mezőföldi üveges táncaNyilatkoztunk a tv-nek is

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2018. április 20-án  immáron negyedik alkalommal hirdette meg Kárpátalján a “Szól a  Fülemüle” elnevezésű népzene- és néptáncvetélkedőt.

Összesen 44 műsorszámmal léptek színpadra szólisták és csoportok egész Kárpátalja területéről. A verseny 4 kategóriában zajlott. Hangszerszólisták, zenekarok, néptáncszólisták és néptánccsoportok mutatkoztak be az autentikus magyar népzene és néptánc bármely tájegységéhez kötődő produkcióival.

Az öt tagú zsűri (Papp Judit, Szilágyi Zsolt, Sikentáncz Szilveszter, Berta Alexandra, Fekete Krisztián) értékelése alapján a legjobb produkciók bekerülnek a május 13-án sorra kerülő döntőbe. A Nagygejőci Általános Iskola Kincső néptáncegyüttese és az Ungvári 10-es Számú Dayka Gábor Magyar Tannyelvű Középiskola  Kiscsüllő néptáncegyüttese is bemutatkozott a tehetségkutatón. A Kincső mezőföldi táncokkal, a Kiscsüllő pedig sárközi szőlőpásztorkodással lépett színpadra. Izgatottan várjuk a zsűri döntését tartalmazó értesítőt, hogy bejutottunk-e a döntőbe.

 

                                                 

A rendezvény a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosság, a Bethlen Gábor Alap, valamint a Hagyományok Háza Hálózat kárpátaljai kirendeltsége szakmai és anyagi támogatásával valósult meg.