Jelenlegi hely

Táncában él a nemzet, avagy táncház Udvarszálláson

Él a magyar nyelv és a kultúra a déli végeken is, ennek méltó szigeteit találhatjuk Versecen és környékén

/ Izsák Zoltán Sotiris /
izsak.zoltan képe
A Dél-bánáti város régi méltósága és magyarsága megmaradt, csak a létszámuk apad nagy ütemben. De a fennmaradás akarása, vágya egy lelkes közeget táplál, így nem rendkívüli egy-egy bál, találkozó, ünneplés sem.
Palacsinta partiTánc tanulás szerepek szerintCsörömpölő zenekarIsmerkedés a táncokkal

Versec városi fényei messzire ragyognak az őszi estben, és a hozzá tartozó falvak magyar ajkú családjainak a hagyományápolás az egyik összekötő kapocs. A táncolás és éneklés összehozza a szórványt, így a táncalkalmak remek lehetőségek a falusi és városi fiatalságnak egyaránt. 2018 október első péntekje is egy ilyen alkalom, amit a Szabadkáról érkező Szécsi Viktória és Szécsi Zsolt koreográfus, tánctanár testvérpár magas fokú ének- és tánctanítása tett kimagaslóvá. A helyi lakosok mellé verseci táncosok is érkeztek, és közösen merültek el a dél-alföldi tánchagyományokba.

 Kicsik és nagyok egy estét betöltő táncházba csöppentek, ahol magukba szívhatták az északi régió folklórját.

 

 

 

 

 

 

Az eseményt a Csörömpölő zenekar élő varázsa emelte magasra.

 

 

Az esemény végszava egy palacsintázás lett, ahol minden helyi anyuka és nagymama hozta az általa sütött desszertjét és házi készítésű lekvárját, de a jó, helyi Eurocrem (két színű, mogyoró és kakaó ízű, édes tejcsokoládé krém) se maradhatott el a töltelékek közül